• Megbízhatóság

    30 éve a szakmában

  • Képzések

    Felkészítés a problémák megoldására

  • Minőségi szolgáltatások

    Megoldások az Ügyfeleink igényeire

Elkészült az új autóipari FMEA kézikönyv tervezete. A kiadványt az Amerikai Gépjárműipari Munkacsoport (AIAG) és a német Autóipari Szövetség (VDA) közösen készítette.

Az FMEA módszert több kulcsfontosságú területen felülvizsgálták és a szöveget teljesen átírták. A szándékuk az volt, hogy az általuk képviselt autóipar részére egységesítsék az FMEA alapjait.

Az alábbiakban kiemelünk néhány fontosabb változást.

FMEA-MSR

Az FMEA-MSR egy kockázatelemzés a végfelhasználói szempontok alapján a jármű meghibásodásainak jelzése, a szükségüzem bekapcsolása, ill. az egyéb hibakódok, szervizutasítások rendszerére vonatkozóan. Az FMEA-MSR a jármű D-FMEA-jának egy része, amelynél a fejlesztési szempontok kiegészültek a végfelhasználói szempontokkal. Az FMEA-MSR a vezetés közben fellépő hibákra összpontosít. Célja a hiba mérséklése a biztonságos állapot és a szabályozottság fenntartása révén. A módszer segít megvizsgálni, hogy a rendszer vagy a járművezető észlel-e hibát. A bekövetkező esetleges hibákat a rendszerre vagy a járműre gyakorolt hatásuk alapján kell elemezni.

A „hatodik” FMEA-lépés

A „hatodik” FMEA-lépés az eddigi öt lépés elé került be. Ez a rendszerhatárok, ill. az elemzési kör pontos meghatározását jelenti, amely által jobban meghatározható lesz az elemzési terület.

Az intézkedések elsőbbségi sorrendjének meghatározása

A korábbi FMEA-kban a folyamatos fejlesztési intézkedések fontosságának meghatározása leggyakrabban az RPN érték alapján történt meg. Ebben az új kiadásban szerepel egy új mutatószám is, ahol a súlyozást egy háromszintű besorolással történik. Ezeket a prioritásértékeket az RPN részmutatók értéktartománya alapján lehet meghatározni. Így adódik ki, hogy melyek azok a kritikus helyek, amelyekkel elsőként kell foglalkozni a termék- és folyamatfejlesztés során. A nyomtatványon is ez megjeleníthető és így szemléltethető minden fontos intézkedés.

Amennyiben további információk érdeklik a témával kapcsolatban, kérjük, jelezze érdeklődését az új képzésünk iránt, és olvassa el a Magyar Minőség 2018. decemberi számában megjelent cikkünket, melynek címe Az AIAG és a VDA közös gyermeke avagy az FMEA harmonizációja. Ugrás a cikkre...

 

Előjelentkezés az AIAG-VDA FMEA képzésünkre

Már most jelezze érdeklődését az új AIAG-VDA FMEA képzésünkre!
Kérjük, az előjelentkezésben adja meg, hogy mikorra tervezik az AIAG-VDA FMEA képzésen való részvételüket, ill. hány fő beiskolázását tervezik!

Az előjelentkezőket külön értesítjük a képzésünk indulásáról.

Köszönettel: a BERTING FMEA-csapata

Keresés

Képzés

A szakterületeinken belül az ország egyik legszélesebb felnőttképzési kínálatával rendelkezünk. 

Tovább a képzéskeresőre...

Tanácsadás

Minőségirányítási vezetőknek ajánljuk, hogy minden elsőre jól sikerüljön, kevesebb legyen a reklamáció, a csúszás, a selejt és az utómunka.

Bővebben...

©BERTING CUP e-learning képzések

 Egyéni haladási ütem
 Testreszabott
 Gyakorlatorientált
 Letölthető tananyag
 Személyes kapcsolat az oktatóval

Részletes tájékoztató kérése

Jelentkezési lap az egyes képzéseknél található.

Hírek

Kedves Látogatónk! Weboldalunk sütiket használ. Részletek.