Belső auditor - Üzletmenet folytonosság (ISO 22301:2019 - BCMS)

Az ISO 22301:2019-es szabvány az üzletmenet-folytonosság irányítási rendszer (BCMS) bevezetésének és karbantartásának rendszerét határozza meg a szervezetet ért zavar hatásának megfelelően. A BCMS célja, hogy biztosítsa a szervezet képességeit, hogy továbbrműködjön.

A BERTING képzésén a résztvevők megismerik az ISO 22301-es szabvány követelményeit, megtanulják azokat értelmezni a saját munkahelyük termékeire, szolgáltatásaira és folyamataira vonatkozóan. Ezután megismerik a belső auditálásra vonatkozó ISO 19011-es szabvány főbb előírásait és begyakorolják az auditálást.

Bővebben az ISO 22301-ről

Az üzletmenet-folytonosság biztosítása a szervezet képessége a termékek folyamatos szállítására és szolgáltatások nyújtására zavar esetén. Ezek olyan vészhelyzetek, amelyek akadályozzák a folyamatok megszokott működését. Jelentősebb zavar lehet az ellátási lánc zavara, járvány, kiberbiztonsági támadás, közműzavar, tűz, finanszírozási probléma és még számos esemény. Ilyenkor veszélybe kerülhet a szerződések teljesítése, és magának a szervezetnek a léte is. Az ISO 22301 olyan nemzetközi jó gyakorlatokon alapul, amelyek minden szervezet számára útmutatást tudnak nyújtani, hogy vészhelyzetek esetén hatékonyan vissza tudjanak térni a tevékenységeik elfogadható működtetéséhez.

A BCMS fenntartásának eredményeit a szervezet jogi, szabályozási, szervezeti és iparági követelményei, a termékek és szolgáltatások, az alkalmazott folyamatok, a szervezet mérete és felépítése, valamint az érdekelt felek követelményei határozzák meg.

Az ISO 22301 üzletmenet-folytonosság menedzsment rendszer előnyei

A BCMS üzleti szempontból támogatja a szervezet stratégiai céljait, versenyelőnyt teremt, védi és erősíti a szervezet hírnevét és hitelességét, hozzájárul a szervezet rugalmasságához. Pénzügyi szempontból csökkenti a szervezet jogi és pénzügyi kitettségét, ill. a zavarok közvetlen és közvetett költségeit. Az érdekelt felek szemszögéből elősegíti az élet, a tulajdon és a környezet védelmét, figyelembe véve az érdekelt felek elvárásait, ill. biztosítja a bizalmat a szervezet sikerességében. A belső folyamatok szempontjából javítja a képességet, hogy fennakadások alatt is hatékony maradjon, demonstrálja a kockázatok proaktív ellenőrzésének hatékony és eredményes módját, valamint kezeli a működési sebezhetőségeket.

+ - Cél

+ - Célcsoport

+ - Tartalom

+ - Részvételi feltételek

+ - Vizsga

+ - Tanúsítvány

Részvételi díj:
119 000 Ft + ÁFA / fő
Általános Képzési Feltételek
Jelentkezési lap
Helyszínek és időpontok:
Budapest
2024.03.25-26.
Békéscsaba
2024.11.13-14.
Általános Képzési Feltételek
Jelentkezési lap

Kedves Látogatónk! Weboldalunk sütiket használ. Részletek.